Reiki 3de Graad

 

Reiki Centrum: Body Mind Spirit

Project van vzw SCSG

Reiki 3de graad.

 

De cursist en de Reikimaster overleggen samen of je toe bent aan de 3e Graad.

 

Eventueel kan er een onderscheid gemaakt worden in:

Reiki 3a: Voor hen die wel over de energie doorgifte van een Reiki Master willen beschikken, maar zelf geen cursussen willen geven. Je ontvangt het Master symbool. Je wordt Reiki Master/Beoefenaar.

 

Of Reiki 3b: Het Master-symbool, o.a. belangrijk bij het inwijden van anderen, en door de Master-inwijding wordt je nog verder opengesteld voor de universele Reiki-energie. Je leert de manier om iemand in te wijden in Reiki. Je wordt Reiki-master/leraar/instructeur. Doordat je stage loopt (assisteert) bij een Reikimaster tijdens een cursus leer je hoe je een Reiki-cursus kunt geven en mensen kunt begeleiden.

Een derde graad wordt gegeven aan die personen die Reiki als een leiddraad in hun leven willen inpassen. Vanuit de tweede graad wordt gewerkt naar een verfijning van je eigen energie systeem, je gevoeligheid. Je missie in dit leven komt aan bod, kortom het is een groeiproces dat niet stopt bij de derde graad initiatie...

Iedereen die Reikimaster wil worden heeft een moment waarop de stap naar de Derde Graad niet meer dan een logische stap in de ontwikkeling is. Op zo’n moment ga je op zoek naar een Reikimaster die bij je past. Het is van het grootste belang dat het contact met die Reiki Master een zuivere is en niet alleen gebaseerd is op “lekker dicht in de buurt” of “zo goedkoop”. Met alleen die beweegreden blokkeer je jezelf, in wat anders een zeer speciale en mooie ervaring zou zijn.

 

In de Japanse traditie is het normaal dat mensen die werken met de eerste graad, door aan zich zelf te werken, hun Reiki kracht versterken. Pas als je 'innerlijke Reiki' sterk genoeg is én als je de vereiste vaardigheden geleerd hebt, kom je in aanmerking voor de Tweede Graad. Dit zelfde geldt ook voor de initiatie tot Reikimaster.

 

De bedoeling is, dat het bij het doorgeven van Reiki, niet alleen gaat om het doorgeven van de techniek, maar dat het ook en vooral gaat om een geestesgesteldheid, een denken, een mentaliteit.

Je kunt niet een zuivere Reikimaster zijn, als je niet constant aan je zelf werkt. Je kunt bij de initiaties dan alleen de techniek doorgeven en niet de essentie, niet de zoektocht naar de energiebron van Liefde, Harmonie en Spiritualiteit.

 

Usui Reiki Ryoho is de spirituele erfenis van Mikao Usui. Reiki mensen die zijn methode in de praktijk brengen werken aan zichzelf, ze proberen een harmonieus leven te leiden, ze helen zichzelf, ze groeien spiritueel en daardoor kunnen ze misschien ook andere mensen helpen te helen.

In de Westerse praktijk koppelt men een grotere 'Reiki kracht' vaak aan het volgen van een cursus voor een hogere graad. Het werken aan zich zelf en eigen verantwoordelijkheid voor het versterken van de innerlijke Reiki is hier bijna niet aanwezig.

Omdat Reiki een manier is om jezelf te ontwikkelen, te helen en in balans te brengen dient werken aan je zelf voorop te staan.

 

Email: info@reikicentrum-bodymindspirit.be GSM: 0497/57.99.92

Copyright © 2001 Reiki Centrum: Body, Mind & Spirit. Alle rechten voorbehouden