Reiki 2de Graad

 

Reiki Centrum: Body Mind Spirit

Project van vzw SCSG

Reiki 2de graad.

 

Wanneer je gedurende één jaar Reiki-ervaringen hebt opgedaan met de 1ste graadsinwijding en aan je zelfherstel en spirituele groei hebt gewerkt.

 

Wanneer je jezelf de kans hebt gegeven om bewust te worden van je gevoelens en emoties in je leven en de Reiki-principes een kans hebt gegeven om zelf anders tegen het leven aan te kijken en dit leven ook anders te beleven.

 

Wanneer je tot het besluit bent gekomen dat je ook je eigen leven anders beleeft, dan kan je als je dat zelf wil, verder gaan met je 2de graad.

 

De 2de graadsinwijding verdiept je mogelijkheden tot zelfgenezing en groei.

 

Doordat je Reiki-energie zich verdiept, nemen je genezende mogelijkheden in kracht toe.

 

Vergeet niet, Reiki bepaalt zelf, in samenspraak met het onderbewustzijn van de ontvanger, hoeveel en hoe sterk de energie moet doorstromen en waar deze energie naar toe moet gaan. Door deze inwijding kun je naast de geleerde behandeling via aanraking, ook sturen in tijd en ruimte. Je kunt iemand op afstand Reiki sturen, zelfs al maakt hij een wandeling op de planeet Mars. Dit alles is mogelijk doordat je in deze inwijding de symbolen met hun bijbehorende Mantra’s hebt gekregen en je dus ongeacht de afstand, contact kan maken.

 

Er is nu ook de mogelijkheid om Reiki te sturen naar situaties in het verleden of in de toekomst. Voor meer uitleg, wat zeker nodig is, neem je contact op met je Master.

 

Deze 2de graad stelt je in staat om met je persoonlijke ervaringen en kwaliteiten meer behulpzaam te zijn (wanneer je dit echt wil), aan mensen die hierom vragen.

 

Je zult goed moeten beseffen welke verantwoordelijkheden je wel/niet hebt. Je wordt via de Reiki-cursussen geen dokter.

 

Dus je onthoudt je van het stellen van diagnoses, je bemoeit je ook niet met uitspraken van daartoe bevoegde medici, noch met het gebruik van medicamenten.

 

Door je Reiki inwijdingen en de bijbehorende graden, heb je alleen de bevoegdheid tot het geven van behandelingen ter bevordering van genezing, pijnbestrijding en ontspanning, alsmede ondersteuning tot groei via opbouw van inzichten, verwerking, oplossen van blokkades en oude trauma’s enz…

 

Met je Reikigraad heb je een mooi en wonderlijk, liefdevol en zéér werkzaam “instrument” tot je beschikking.

 

Met je Reiki 2de graad kan je de mogelijkheden uitbreiden en het effect van de behandelingen verdiepen.

 

Je doorloopt weer een inwijdingsprocedure en je krijgt nu drie krachtige symbolen van je Master tijdens 3 initiaties.

 

Deze symbolen reiken je vele mogelijkheden aan:

1.De kans om behandelingen op afstand uit te voeren.

2.Een mentale geneesmethode.

3.Een middel om de intensheid van je Reiki behandelingen te verdiepen.

4.Om met Reiki je energieveld schoon te maken en te beschermen.

5.Stenen en voorwerpen met Reiki op te laden.

6.Symbolen en Mantra’s om op te mediteren. Enz……

 

De tweede graad laat je dieper in jezelf doordringen en geeft je nog meer mogelijkheden om jezelf te ontdekken en alles te integreren. Je leert om de Universele Reiki-energie efficiënter te laten stromen met behulp van de symbolen.

 

De tweedegraads symbolen moet je echt voor je zelf houden, sommige Masters gaan zelfs zo ver dat je de symbolen niet op papier mag zetten. Als Master heb ik er geen bezwaar tegen. Wanneer de Reiki-leerling het respect leert voor de symbolen en de bijbehorende Mantra’s zullen ze deze niet, aan niet-ingewijden tonen.

 

Tweedegraads Reiki kan in dezelfde situaties worden gebruikt als eerstegraads, maar met de symbolen kun je intensiever werken.

 

In de praktijk is bewezen, dat na het behalen van de 2de graadsinwijding, men een nog krachtiger doorstroming van energie heeft en dus met kortere behandelingen op hetzelfde resultaat kan komen. Dus in de zelfde tijdsspanne is de hoeveelheid energie groter; waardoor de behandeling korter kan duren.

 

Dit zegt niets van de kwaliteit van Reiki (de energie dus). Deze is niet meer of minder.

 

De tweedegraadsinitiaties (afstemmingen) werken op een dieper niveau dan de eerstegraads, en wel op het etherische lichaam.

 

Je kunt met de tweede graad afstandsbehandelingen geven, los van plaats en tijd.

 

Via deze Reiki symbolen en hun bijbehorende Mantra’s kun je contact maken met het Onderbewuste van jezelf en zo aan blokkades of oude vastgeroeste denkbeelden (die je tegenhouden te groeien) werken.

 

Ook kan je contact maken met het Onderbewuste van de ontvanger. Hier wordt van de Reiki-gever een grote Integriteit en Verantwoordelijkheid verwacht. Daarom is het zo belangrijk dat je eerst aan jezelf werkt en dat je op het punt bent gekomen, dat wanneer je met anderen bezig bent, je jouw “EGO” onder leiding van je Ziel kan zetten.

 

Het is heel belangrijk dat je iemand zijn eigen weg laat gaan. Probeer niet via het Onderbewuste van de ontvanger jouw denkbeelden of wil op te leggen. Respecteer iemands “ZIJN”. Zoek samen naar een oplossing die voor de ontvanger bereikbaar is en ondersteun hem/haar daarin.

Email: info@reikicentrum-bodymindspirit.be GSM: 0497/57.99.92

Copyright © 2001 Reiki Centrum: Body, Mind & Spirit. Alle rechten voorbehouden