Reiki 1ste Graad

 

Reiki Centrum: Body Mind Spirit

Project van vzw SCSG

Reiki 1ste graad.

 

Als Reiki-Master onderwijs ik het Usui System of Natural Healing, of wel Usui Shiki Ryoho. Als Usui-Reikimaster volg ik dus de regels van het oorspronkelijk Usuisysteem bij de Reiki 1ste graad cursus.

 

Daar horen dus de volgende onderwerpen aan bod te komen:

  • Aandacht besteden aan de geschiedenis van het Usui Systeem (Usui Shiki Ryoho).
  • Bij de Reiki 1ste graad worden er vier inwijdingen (afstemmingen) gegeven.
  • De handposities of behandelposities die gebruikt worden binnen het Usui Systeem, worden uitgelegd en toegelicht naar doel, werking, toepasbaarheid enz..
  • Er wordt gesproken over de spirituele grondbeginselen (de 5 Reiki-principes, Reiki-leefregels genoemd).
  • Een heel belangrijk onderdeel is dat de cursist leert behandelingen geven aan zichzelf en ook te oefenen met medecursisten, zowel in het geven als in het ontvangen.

 

Bij de 1ste graadsinwijding in Usui Reiki wordt je afgestemd op de Reiki-energie. Tevens wordt je kanaal terug geopend, verdiept, verzegeld en beschermd.

 

Op de eerste plaats is deze 1ste graadsinwijding voor je zelf bedoeld en je naaste omgeving. Tijdens deze inwijding krijg je ook onderricht in de handposities.

 

Na de inwijding is het de bedoeling dat je jezelf gedurende 21 dagen elke dag een volledige behandeling geeft als verdieping van je inwijding. Met je 1ste graad kun je gaan werken aan zelfherstel en persoonlijke (spirituele) groei, werken met de Reiki-principes. Werken rond het bewust worden van gevoelens en emoties, die een rol spelen in je leven.

 

Binnen een volledige Reiki behandeling vallen ook de chakra’s, aura en andere gebieden en die moeten dan ook niet apart behandeld worden.

 

Reiki brengt namelijk de gehele mens in harmonie en balans, dus ook de aura, de chakra’s enz….

 

Wat wel heel belangrijk is, is de plaatsing van je handen of vingers op het lichaam van de ontvanger en dit in het belang van een correcte benadering van de ontvanger. De aanraking behoort respectvol te gebeuren. Nooit drukken of “vastpakken”, dit komt vaak over als “in bezit nemen”.

 

Bij een Reiki behandeling hoeft men nooit de kleding uit te doen. Strak zittende kledij moet iets losser gemaakt worden, maar daar blijft het dan ook bij! Reiki-energie dringt overal doorheen, ook door kledij, een deken, gips enz…

 

Wanneer je een tijd niet met Reiki zou werken, hoef je niet bang te zijn dat je je Reiki-energie zou verliezen. Je blijft je hele leven geopend als Reiki-kanaal, ook wanneer je er pas na tien jaar weer gebruik van wilt maken. Je hoeft alleen maar te zeggen ‘ik verbind me met mijn Reiki-kanaal’ en het begint weer te stromen.

 

Om het weer krachtig en zuiver te laten stromen is het aangeraden je gedurende 21 dagen terug elke dag een volledige behandelingte geven om je kanaal weer te verdiepen.

Email: info@reikicentrum-bodymindspirit.be GSM: 0497/57.99.92

Copyright © 2001 Reiki Centrum: Body, Mind & Spirit. Alle rechten voorbehouden